Kryptovalutor är en ny betalningsmetod

För att komma underfund med vad en kryptovalutor är för något, så kan man kort och gott säga att det är en digital valuta. Det man kan konstatera efter så många om och men är att det här konceptet började för första gången år 1998, och togs fram av en person som heter Wei Dei, och som finns idag på mailingslistan Cypherpunk. Namnet till krypovalutor sägs att Nakamoto har desginat en gång i tiden, och använder faktiskt själv kryptovalutor. Man kan säga som så att i de kryptovalutor som finns idag ingår följande: Bitcoin, Dogecoin, Litecoin samt Auroracoin. Idag har man också märkt att det finns många människor som har använt sig av kryptovalutor som en form av spekulativa investeringar, istället för att använda det som en valuta.

Kryptovalutan bitcoin.

Man kan säga att kryptovalutan i olika slag ökar allt mer för varje år. 2013 i december månad fanns det 60 olika kryptovalutor i världen, som sedan efter hand har utökats till 680 stycken.
Den mest kända kryptovalutan, och som används av rätt många är Bitcoin. Man kan säga att Bitcoin är en så kallad implementation av en kryptovaluta, som är en så kallad digital valuta. Den här så kallade kryptovalutan Bitcoin skapades år 2009 av en person som heter Satoshi Nakamoto.

Hans syfte med Bitcoin var att mer eller mindre kunna möjliggöra att betalningar genomfördes direkt över Internet, mellan de olika användarna, utan att någon tredje part på något sätt skulle vara inblandad. Många användare tycker att detta är en mycket smidig lösning för dem.