Ecigg butiker blir vanligare

Det är lätt att associera elcigaretter och andra festprodukter med den våg av online-butiker som plötsligt verkade finnas överallt på internet. Det var något som tillhörde den yngre generationen, både i praktiserandet och rent tekniskt hur det köptes. Numera har nästan varje större stad i Sverige åtminstone en ecigg butik som är helt dedikerad till dessa nya produkter. Bortsett från att handla i butiken fungerar de flesta ecigg butiker också som upphämtnings platser för de köp man gjort på nätet.

Ligger butiken nära kan man komma in och hämta sitt paket redan nästa dag. Fler och fler upptäcker cigaretterna och hur mycket bättre kontroll de kan ha över sitt nikotinintag, plus hur många fler roliga varianter det finns. Att rulla själv har ju alltid varit ett nöje i sig och nu har det helt enkelt tagit nya former. Att leka med aromer var inget det gamla sättets rökare ens kunde föreställa sig.

Råd ifrån ecigg butik.

Det bästa med att besöka en ecigg butik är att man kan få råd och hjälp direkt på plats med sina frågor. Till exempel vill många öva en eller två gånger för att få till ejuicen precis som de vill, samt se hur man gör av någon som redan vet. Andra har frågor kan vara om bästa sätten att dra ner på sitt nikotinbehov och om eciggs verkligen hjälper. De flesta ecigg butiker är helt dedikerade till just detta och säljer inte andra typer av produkter som till exempel en tobaks affär gör. Å andra sidan förväntas filter och smaker snart nog vara tillgängliga där också.

Något som gärna glöms i diskussionen är äldre människor som en gång var rökare och som ofta placeras i rökfria institutioner, där ingen direkt har tid att tända en cigarett och sedan sitta och passa. Med en ecigg kan även en lätt dement person fortfarande ”röka” utan att det skadar varken dem eller omgivningen, och de kan uppleva lugnet av en rökrast nästan på samma vis som de brukade istället för att abrupt kastas in abstinens och allt vad det innebär. I ecigg butiken kan man också fråga hur andra har gjort.